Pluspunten houten kozijnen

Het klassieke materiaal dat gebruikt wordt voor kozijnen is hout. In het verleden had u niet veel te kiezen met betrekking tot het materiaal van het kozijn. U kunt tegenwoordig kiezen voor een kozijn van aluminium of kunststof, maar ook nog steeds van hout. Het type hout, dat wordt gebruikt voor de productie van houten kozijn is afrormosia- of merantihout. In de bouwwereld wordt nog steeds met grote regelmaat gekozen voor houten kozijnen. U zult zich misschien afvragen, waarom? Het antwoord op deze vraag kunt u vinden in de opsomming hieronder.

  • De levensduur van de huidige nieuwe houten kozijnen is langer dan in het verleden, dit komt door nieuw ontwikkelde technieken, met name op gebied van de eindafhandeling (betere verven, etc.). U hoeft hierdoor minder vaak te schilderen en de algemene onderhoudswerkzaamheden nemen af.
  • Een houten kozijn is zeer bruikbaar bij renovatiewerkzaamheden, omdat hout zeer goed passend is te maken.
  • Houten kozijnen worden in vele stijlen gemaakt, bijvoorbeeld in klassieke-, moderne-, retro of renaissancestijl.
  • De isolatiewaarde van een houten kozijn is hoger, dan de isolatiewaarde van een aluminium of kunststof kozijn.
  • Houten kozijnen kunnen in vele kleuren geleverd worden, het scala aan kleuren is vele male groter, dan bij aluminium of kunststof kozijnen. U kunt uw kozijn ook laten leveren in de natuurlijke kleur. Ook kunt u kiezen voor een transparante lak, deze lak zorg voor een kleur die gelijk is aan afrormosia-, eiken-, noten- of teakhout.
  • U kunt uw houten kozijn altijd overschilderen in een andere kleur, deze flexibiliteit bieden andere materialen niet.

Minpunten houten kozijnen

  • U zult voor een houten kozijn bij de meeste leveranciers meer moeten betalen, de prijs van een houten kozijn is 10% tot 20% hoger, dan de prijs van een kunststof kozijn.

Ook voor bijzondere kozijnen kunt u bij ons terecht! Onderstaande kozijnen komen van onze hand: